fredag 27 maj 2011

Venedig
Som vanligt när man är utomlands och det händer mycket grejer blir det svårt att hinna med att skriva på bloggen.
Men men, sedan sist har resan gått till Venedig, denna romantiska stad är ju typ hur känd som helst och vi kan inte komma med någon märkvärdigare anekdot som överträffar det som sagts tidigare. Ja det var broar, god mat, mycket turister, gondoler och vatten överallt. Underbart vackert! Jag går inte in mer på det. Sedan åkte vi till Milano och vad gjorde vi där då? Gissa?
Ja just det. Vi gjorde det som ska göras i Milano. Shoppa.
Går inte in mer på det.

Men nu siddu lilla bloggläsare tänker jag dela med mig om ett semesterparadis som inte alls är lika känt bland oss nordbor. En liten stad längs västra kusten i norra Italien. Hit kan du inte flyga och åker du bil så passera du det inte om du inte medveten väljer att åka just här. Dock kan du omöjligt missa det om du åker tåg. Det var så vi fann det förra året på vår tågluff, vi reste genom berg och byar längs havet dena ena byn vackrare än den andra men det var just denna vi fastna för Impera: här växer det citronträd och palmer och det finns gott om gamla kyrkor och ståtliga borgar varvat med små pittoreska hus  och gamla gator bevarade från medeltiden. Längs vattnet är det mer modernt med nya fräcsha hotel och topprestauranger till väldigt överkomliga priser. Som svenskar är vi ensamma men endel turism finns. Lokalturism, det ligger nära franska gränsen så det är gott om både Fransmän och Italienare.
Det bästa av allt är om du beställer en drink på en restaurang så får du en hel bricka med godsaker så som ost, chips, bröd, popcorn och oliver och inte kostar det extra heller!
Vi kommer stanna här fem nätter på vårt lyxhotel med dubbelterass på översta våningen med utsikt över havet. Och som om inte det var nog.

IVAN ÄR HÄR!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar